Bedriftsnavn

Forebyggende helse - fokus


Velkommen til vårt Yoga-studio


Tone Holti og Monica Fløgstad er to sertifiserte yoga lærere med forskjellig utdannelse og bakgrunn som utfyller hverandre i Son Helse. Tone er foruten å være Psykiatrisk sykepleier og Tankefelts-terapeut, Medisinsk og Kundalini-yoga lærer utdannet. Hun underviser ukentlige klasser i begge yogaformer.

Monica er en erfaren yogini med solid internasjonal yoga-utdannelse (RYT 500). Hun har også ulike påbyggings- utdannelser som gjør henne godt rustet til å undervise alle typer yogier, fra barn til seniorer. Hennes Hatha yoga og Yin-yoga er tilrettelagt og trygg for alle på ferdighetsnivåer. Hun har også faste ukentlige klasser og kurs på Sletta i Son.  


Hatha Yoga - Klassisk yoga -  med Monica

Vi fokuserer på stillinger og sekvenser for å styrker og strekker stive muskler. Med fokus på pust, riktige grunn- stillinger og biomekanikk blir kroppen sterkere og mer fleksibel. Vi bruker bånd og blokker til å hjelpe oss selv inn i de riktige posisjonene. Pusten hjelper oss å holde fokus og ha bevisst nærvær både gjennom øvelsene og avslappingen mot slutten av timen. Klassene blir tilrettelagt etter nivå.  


Yin-Yoga

I yin-yoga går vi i dypden på bindevevet (fascia) og strekker ut og åpner kroppen forsiktig opp. Hvor vi i vanlig yoga bruker muskler, gjør vi det motsatte i yin-yoga, vi prøver å slappe av så mye som mulig i musklaturen for å strekke ut bindevevet (fascia). Posisjonene gjøres sittende eller liggende. Det fokuseres ikke på en perfekt sluttposisjon.  Oppmerksomheten rettes mot yin-delene av kroppen som er skjelettet, legamentet, bindevevet (farcia), organene, samt meridianene. Vi holder hver stilling i flere minutter og jobber samtidig med bevisst nærvær. Til hjelp bruker vi bolstere, blokker, bånd og tepper.


Solhilsen fra Monica


Ta kontakt om du har spørsmål : 

Yoga med Monica  - Mob: +47 9015 4058 

www.yogamedmonica.no 

FB: Yoga med Monica

Medisinsk Yoga - med Tone

Er du frisk strømmer energien fritt og harmonisk gjennom deg. Men er du stresset eller syk eller ute av balanse, betyr det at energien blir sittende fast. Den blokkerer seg og hoper seg opp og strømmer ikke lenger fritt. Det er også samme tanke som vi har i TFT. Medisinsk yoga, slik den er blitt utviklet på IMY i Stockholm, er en terapeutisk yogaform som er rettet mot helsearbeid. Opprinnelsen er klassisk Kundaliniyoga, en av de eldste kjente formene for yoga. I medisinsk yoga er det også hentet aspekter fra Ayurveda, som er en meget gammel indisk legekunst. Enkelt sagt er meningen med Kundaliniyoga å fjerne indre spenninger, konflikter, blokkeringer og hindringer, slik at alt kan flyte fritt og at du kan være den du er ment å være, den du i din sjel allerede er. Medisinsk yoga kan hjelpe for personer med utbrenthet, astmatikere, ulike typer muskel og skjelett plager, høyt BT, ulike kjertelproblemer, migrene, søvnproblemer mm. Man trenger heller ikke være syk eller utbrent, men få påfyll av den energien du har. Yogatreningen jobber på mange ulike nivå og med flere av kroppens ulike system samtidig. Pust og lunger, muskulaturen, fordøyelsessystemet, kjertelsystemet, lymfesystemet, nervesystemet og hjernen. Et medisinsk yogaprogram består av enkle øvelser som gjøres sittende på gulv eller på stol. Det er fokus på pust, mantra, avslapning og meditasjon. Medisinsk yoga gjøres gjerne i grupper, men det er også muligheter for individuelle timer.


Kundalini yoga

Kundalini Yoga er en transformerende, effektiv, helhetlig og komplett yogaform. Dette er fordi denne formen for yoga, i tillegg til fysisk trening, fokuserer mer på å øke vår bevissthet og tilstedeværelse, både i oss selv og i samspill med verden rundt oss.

Vi jobber med å vekke vår bevissthet og aktivere flyten av Prana, vår egen livsenergi og indre kraft. Kundalini Yoga kan derfor hjelpe deg og å utfolde ditt potensial og bryte gjennom mentale og selvbegrensede blokkeringer gjennom meditasjon og yogaøvelser for kropp, sinn og spirit. Typisk for Kundalini Yoga er de dynamiske yoga øvelsene, bruken av ulike pusteteknikker, lydvibrasjoner, mantra og utallige meditasjoner.
Du lærer også hvordan du kan oppnå et sterkt nervesystem, god blodsirkulasjon og et vitalt og effektivt immun og hormonsystem!


Vennlig hilsen Tone Holti


TA KONTAKT FOR MER INFORMASJON: 

Mob: +47 45 02 00 08. 

Mail: [email protected]

FB: Son Helse-Tankefelt og medisinsk yogainstruktør.

www.yogamedtone.no